Ziekenhuisdieet Vraag En Antwoord

Er zijn nogal wat vragen over het ziekenhuisdieet. Dit dieet spreekt tot de verbeelding van veel mensen die van plan zijn om af te vallen. Het dieet voorspelt dat je in korte tijd, met minimale inspanning, enorm veel gewicht kan verliezen. Maar in hoeverre is dat dieet echt op die manier te volgen en… nog belangrijker… hoe gezond is het om op zo’n manier gewicht te verliezen? Is het niet veel beter om gewoon een gezonder dieet te gaan volgen? Je leest het al, talloze vragen over het ziekenhuisdieet die toch een beantwoord moeten worden. Lees hier een uitgebreide vraag en antwoord over het ziekenhuisdieet. Schroom niet om zelf ook een vraag achter te laten als reactie op dit artikel.

 

Vragen en antwoorden over het ziekenhuisdieet.Het ziekenhuisdieet wordt een gezond dieet genoemd. Is dat ook zo?

Het ziekenhuisdieet is bedoeld om te gebruiken voor patiënten in het ziekenhuis. In die opzet is er niks mis mee, want die patiënten hebben nu eenmaal minder calorieën nodig omdat ze de hele dag in het bed liggen. Een ziekenhuisdieet, zoals het nu wordt genoemd, uitvoeren als je wel veel energie nodig hebt is zeker niet gezond. Het hele idee van dit dieet – buiten de deuren van welk ziekenhuis dan ook – is dus niet aan te raden. Het is beter om uit te kijken naar een alternatief.

 

Voor het ziekenhuisdieet hoef ik weinig ingrediënten in huis te halen. Klopt dat?

Er van uitgaande dat je een crash dieet in het algemeen volgt, mag je aannemen dat je weinig in huis hoeft te hebben voor het volgen van dit dieet. Je hongert jezelf namelijk volledig uit met een crash dieet en met het ziekenhuisdieet is dat zeker niet anders. Maar je eet wel wat. Zo moet je veel magere producten (vlees, melkproducten of zuivelproducten en groenten) in huis hebben. Die mag je namelijk wel, zij het met mate, eten. Verder drink je vooral water, koffie en thee zonder gebruik te maken van suiker en melk.

 

Krijg je buikpijn van het volgen van het ziekenhuisdieet?

Er zijn veel verhalen bekend van mensen die enorme buikpijn kregen toen ze het ziekenhuisdieet volgden. Hoe ernstig het werd, is moeilijk te zeggen. Maar dat je van het ziekenhuisdieet honger krijgt is zo zeker als wat. Je eet namelijk heel weinig en moet dus teren op weinig energie. Dat hongerige gevoel kan op den duur omslaan in buikkrampen en buikpijn. Wees daar dus op voorbereid als je dit dieet mocht willen gaan volden.

 

Aan het ziekenhuisdieet zijn mensen doodgegaan. Is dat waar?

Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die zijn doodgegaan door het volgen van een dieet. Het heeft er dan vooral mee te maken dat ze het dieet te letterlijk of te ondoordacht zijn gaan volgen. Denk aan mensen die medicijnen gebruiken en daardoor verkeerde ingrediënten binnenkrijgen of denk aan mensen die zichzelf uithongeren en denken dat dit goed is voor afvallen. Mensen met anorexia, bijvoorbeeld. Maar je kan dan niet spreken over een zogenaamd dodelijk dieet. Dat moet je zo niet zien. Het is dus niet zeker dat er mensen zijn doodgegaan doordat ze puur en alleen het ziekenhuisdieet volgden.

 

Is het ziekenhuisdieet een erkend dieet?

Nee, het ziekenhuisdieet is zeker geen erkend dieet. Het wordt in de wandelgangen genoemd en op het internet is er heel veel over te vinden, maar er is geen bedrijf of gedachte achter het dieet dat door professionals wordt gesteund. Als je op zoek bent naar een dieet waarbij dat wel het geval is, zou je Weight Watchers bijvoorbeeld kunnen overwegen.

 

Kun je met een ziekenhuisdieet snel afvallen?

Jazeker, je kan met het ziekenhuisdieet razendsnel afvallen. Het dieet zegt dat je een kilo per dag of wel 10 kilo in de week kan kwijtraken en dat is niet gelogen. Het is echter wel de vraag of het gezond is waarop dit gebeurt, want je eet heel weinig en dan is het niet gek dat de kilo’s ervan af vliegen. Wees er ook van bewust dat de kilo’s die verdwijnen niet alleen vet zijn, maar ook spiermassa en vocht. En die kun je beter toch niet missen. Je kan dus snel resultaat boeken met het ziekenhuisdieet, maar gezond is het niet.

 

Klopt het dat je met het ziekenhuisdieet ook snel weer aankomt?

Dat gebeurt heel vaak, ja. Je komt aan omdat je ineens weer gaat eten en dat was niet de bedoeling volgens het ziekenhuisdieet. De kilo’s die je met zoveel pijn en moeite wist kwijt te raken zitten er dan in een mum van tijd weer aan. De kilo’s raken dus niet voor altijd verloren. Het is vaak gebeurd dat mensen binnen een paar dagen weer op hun oude gewicht zaten. Het is dan ook de vraag hoe succesvol je dit ziekenhuisdieet mag beschouwen. Beter is het, wederom, om uit te kijken naar een ander dieet als je op langere termijn gewicht wil verliezen en af wil vallen.